Kontakta mig går fint att göra via formuläret här nedan.

Underbara Trasmatta, vad jag tycker om dig!
Underbara Trasmatta, vad jag tycker om dig!
Klassika grytunderlägg går alltid hem.
Klassika grytunderlägg går alltid hem.
Romantisk och ljuv

Foton av Picpeople.se - Anna Lindblom

Om mig

Min önskan är att skapa en plats i hamnen där man trivs och kan få en känsla av ro
och av den historia det gamla fiskeläget har att berätta!
En genuin miljö i bevarandet av gamla Läjet i en ny tid. 
Jag använder mycket ärvt och gammalt i såväl inredning som material till våra produkter.
Allt görs för hand varje sak blir sin egen och inte lik någon annan. Eftersom jag bor och arbetar i ett litet fiskesamhälle får jag mycket inspiration från havet, stranden och just fisket och mycket av mitt material från just det. Jag började med några rullar snöre och en vävstol i en liten stuga. Det har nu utvecklats till mängder av rep, vävstolar och en stor sjöbod.


Väveriet 
Trasmattorna väver jag av uttjänta textilier nästintill enbart av bomull. Gamla lakan, gardiner och kläder klipps, rivs och sys ihop för att sedan hamna i vävstolen. Jag försöker att hålla bred variation på bredd, längd och färg.  Omständigheterna har förändrats och jag väver inte längre på beställning.

Sjömansarbete
Under 1800-talet var knutar en vanligt sysselsättning hos sjömän. Allt från att hålla byxorna på plats till en rodermatta. Eller en tränsad flaska för att skydda den från att gå sönder. Jag använder mig av samma teknik och knutar som för 200 – år sedan, men anpassar dem till det samhälle vi lever i idag. Jag använder mig mycket av bomull, hampa, manilla och sisal. Jag har också inslag av ”backemärling” ett hundra år gammalt fiskegarn.
Bland annat görs det servettringar, flaskor, glas, armband, hundkoppel, nyckelringar, ljusstakar, grytunderlägg, amplar m.m

Makramé
Makramens renässans är äntligen här!
Är det inte underbart hur gamla trender välkomnas tillbaka i ny tappning. Våra makrame produkter såsom väggdekorationer, amplar, hyllor, lampor m.m knyts mestadels i bomull ibland också jute eller hampa. För mig som är så insnöad på knutar och rep är makramen ett underbart sätt att fritt få leka fram nya mönster och möjligheter.